Search
Close this search box.
wire world

Het vervangen van standaardkabels door goede kabels kan een verbazingwekkend positief effect hebben op de kwaliteit van elk audiosysteem. Het beste effect geven echter de kabels die zijn ontwikkeld met het ‘oor’ als meetnorm: omdat je een kabel niet mag ‘horen’.

 De Wireworld-kabels onderscheiden zich nu juist op dat punt van ‘de rest’. Dankzij de gepatenteerde vergelijkingmethode met de Cable Comparator, de ‘platte’ spiraalgewonden geleiders (DNA Helix) en de gepatenteerde Composilex 2-isolatie (zowel materiaal als methode).

Wireworld is in 1992 door David Salz opgericht bij de zoektocht naar de echte ‘onzichtbare’ audiokabel. De perfecte kabel heeft namelijk hetzelfde effect als wanneer audiocomponenten direct met elkaar zijn gekoppeld: geen hoorbaar effect dus.

Om dit doel te kunnen bereiken heeft David een objectieve ‘dubbelblinde’ meetmethode ontwikkeld waarmee kabels ‘hoorbaar’ zijn te vergelijken. Testen met deze gepatenteerde Cable Comparators leidde tot ontwikkeling van de gepatenteerde ‘DNA Helix‘-technologie. Hierbij is een kabel samengesteld met meerdere, afzonderlijk geïsoleerde, platte zilveren geleiders die als een spiraal in elkaar zijn gewikkeld (als een DNA-molecuul). Verdere testen leidden ook tot een nieuw isolatiemateriaal met specifieke, voor audiosignalen, goede eigenschappen: ‘Composilex 2′. Voor digitale signalen is nog eens de ‘Symmetricon’-technologie ontwikkeld en voor de netkabels de ‘FluxField’-technologie om interferentie met het lichtnet te onderdrukken.